Ciecierzyca z pieczonymi pomidorami i cukinią

Ciecierzyca z pieczonymi aromatycznymi pomidorkami koktajlowymi z dodatkiem cukinii.
Może to być sałatka lub przepyszny obiad do pracy.
Uwielbiam takie nieskomplikowane dania :)

4-6 porcji

400g ugotowanej ciecierzycy
200g pomidorków koktajlowych żółtych i czerwonych
1 duża cukinia
1 mała główka czosnku
garść świeżego tymianku
oliwa z oliwek
sok z 1/2 cytryny
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Pomidorki przepłukać, osuszyć i przekroić na pół.
Czosnek obrać i pokroić na drobne kawałeczki.
Pomidorki i cukinie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
całość skropić oliwą z oliwek, obsypać czosnkiem i świeżym tymiankiem.
Doprawić solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Całość zapiekać około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 130ºC.
Ciecierzyce nałożyć do miski, dodać upieczone warzywa, całość skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
Można dodatkowo doprawić solą i pieprzem.
Od razu podawać.
Smacznego!

Pozdrawiam Malwina