Cynamonowy popcorn z syropem klonowym

Szybka, słodka przekąska bez dodatku zbędnego tłuszczu, gotowa dosłownie w 5 minut.
Cynamonowy popcorn przygotowany w mikrofalówce za pomocą torebek śniadaniowych.
Jak dla mnie idealna przekąska na sobotni wieczór jeśli ktoś spędza go oglądając film lub czytając :)

2 porcje

6 łyżek ziaren kukurydzy do prażenia
1 łyżka oleju lnianego
1 łyżeczka cynamonu
4 łyżki syropu klonowego
1 łyżeczka soli morskiej
2 torebki śniadaniowe

Ziarna kukurydzy do prażenia przełożyć do miseczki,
dodać olej lniany i sól morską, całość dobrze wymieszać.
Do torebki wsypać po 3 łyżki ziaren kukurydzy.
Górę papierowej torebki dobrze zamknąć, zginając brzeg 2-3 razy.
Torebkę położyć w mikrofalówce, ziarna dobrze rozprowadzić by nie znajdowały się tylko w jednym miejscu.
Mikrofalówkę nastawić na dużą moc (ok. 1000W).
Na około 2-3 minuty. U mnie po 3 minutach ziarenka przestały pękać.
Gotowy popcorn przełożyć do miseczki, dodać na jedną porcję 1/2 łyżeczki cynamonu i 2 łyżki syropu klonowego.
Całość dobrze wymieszać tak by każde ziarenko połączyło się cynamonem i syropem.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina