Drobno krojona sałatka Woldorf

Chrupiąca, odświeżająca sałatka idealna po świątecznych obżarstwach:)
Trochę inna wersja słynnej sałatki Woldorf, którą zazwyczaj robi się z jabłka, bulwy selera i orzechów włoskich.
Moja wersja jest z selerem naciowym, koprem włoskim, winogronami i serem feta zamiast typowego sosu na bazie majonezu.

4-6 porcji
3 łodygi selera naciowego
1 zielone jabłko
1 bulwa kopru włoskiego
1 szklanka zielonych winogron
1/2 szklanki orzechów włoskich
80g sera feta
sok z 1 cytryny
świeżo zmielony czarny pieprz

Warzywa i owoce opłukać pod zimną wodą i osuszyć.
Seler naciowy przekroić wzdłuż na pół, a następnie drobno pokroić.
Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne.
Z bulwy kopru włoskiego wyciąć głąb i również drobno pokroić razem z jabłkiem.
Winogrona przekroić na cztery cząstki.
Całość obsypać pokruszonym serem feta i skropić sokiem z cytryny.
Delikatnie wymieszać.
Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Przed podaniem całość obsypać drobno posiekanymi orzechami włoskimi.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina