Gruszka z fetą i wanilią

Deser, przekąska a może sałatka..?
Połączenie słonego sera ze słodką gruszką, wanilią i chrupiącymi, świeżymi dodatkami w postaci kiełków.
Gruszkę można zetrzeć na tarce dodać fetę, orzechy i kiełki lucerny. Delikatnie wymieszać i polać sosem z wanilii i syropu z agawy.
gruszka_z_feta
2 porcje
2 dojrzałe gruszki
100g fety
1/3 szklanki kiełków lukrecji
1 łyżeczka pasty waniliowej
2 łyżki syropu z agawy
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Gruszki umyć i pokroić w plasterki.
Ser rozdrobnić widelcem.
Przekładać na przemian:
gruszka, feta, odrobinę orzechów, kiełki lucerny.
Syrop z agawy wymieszać z wanilią i oblać całość.
Obsypać na koniec orzechami.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina