Grzanki z pieczarkami, czosnkiem i pietruszką

Proste, szybkie grzanki z pieczarkami i chrupiącymi pełnoziarnistymi bułkami.
Idealne na śniadanie, kolacje lub jako szybka przekąska :)

4 porcje
4 pełnoziarniste bułki
2 łyżki oliwy z oliwek
500g małych pieczarek
6 ząbków czosnku
garść świeżo posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
szczypta soli morskiej
świeżo zmielony czarny pieprz

Pieczarki dokładnie oczyścić.
Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć pieczarki.
Po ok. 3 minutach dodać rozmaryn i obrany, pokrojony czosnek.
W między czasie rozgrzać patelnie do grillowania.
Piec na grillu po ok. 1,5-2 minuty z każdej strony, aż bułki ładnie się przyrumienią.
Pieczarki smażyć jeszcze ok. 3-4 minut, mieszając od czasu do czasu.
Doprawić solą, pieprzem.
Na koniec całość obsypać posiekaną pietruszką.
Gotowe pieczarki podawać na ciepłych grzankach.

Pozdrawiam Malwina