Karobowy mus z orzechami nerkowca i kokosem

Przepyszny, szybki mus przygotowany z kremowego awokado i banana, posłodzony syropem z agawy.
Mus przekładany chrupiącymi orzechami nerkowca i słodkimi wiórkami koksowymi.
Zamiast karobu można użyć dobrej jakości gorzkiego kakao, a syrop z agawy można zastąpić miodem.

2 porcje

1 duże awokado
1 duży dojrzały banan
3-4 łyżeczki karobu
1/4 szklanki syropu z agawy
1/2 szklanki orzechów nerkowca
1/4 szklanki wiórków kokosowych

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i wydrążyć łyżką miąższ, przełożyć do malaksera.
Dodać obranego banana, karob, syrop z agawy, całość zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Orzechy nerkowca przełożyć do malaksera i rozdrobnić.
Nakładać na przemian: mus, rozdrobnione orzechy, wiórki kokosowe.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina