Kokosowy budyń z nasion chia z jagodami goi

Moja ulubiona opcja na szybkie śniadanie.
Banalne, proste ale idealne w kryzysowych sytuacjach kiedy wiem,
że muszę zjeść śniadanie obowiązkowo, bo w pracy nie będzie na to czasu.
Wszystko do przygotowania dzień wcześniej, a rano gotowy budyń obsypuję ulubionymi (lub tym co mam pod ręką) dodatkami.

szybkie_sniadanie
2 porcje:
1/2 szklanki nasion chia
2 szklanki mleka kokosowego
2 łyżki syropu z agawy
4 łyżki wiórków kokosowych
1 średni, dojrzały banan
dodatkowo: jagody goi i morwa biała

Nasiona chia zalewamy mlekiem kokosowym, dosładzamy syropem z agawy.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny, a najlepiej na całą noc do lodówki.
Gotowy budyń wymieszać razem z wiórkami kokosowymi.
Banana obrać i pokroić w plasterki.
Ułożyć banana na wierzch, obsypać jagodami goi i morwą białą.
Od razu podawać.

Smacznego!
Malwina