Kokosowy budyń z nasion Chia z musem mango

Kokosowy budyń z nasion Chia z kremowym musem z mango i kawałeczkami kiwi.
Idealny podwieczorek lub śniadanie.
Nie dosładzałam całości. Wystarczy wybrać dojrzałe mango, które nada całości słodyczy.

kokosowy_budyn_z_nasion_chia_z_musem_mango
budyń z nasion Chia:
1/4 szklanki nasion Chia
2 szklanki mleka kokosowego (użyłam tego)
mus z mango:
1 duże dojrzałe mango
2 kiwi
ewentualnie wiórki kokosowe

Nasiona chia zalewamy mlekiem kokosowym.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny, a najlepiej na całą noc do lodówki.
Mango obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy dokładnie.
Obrane kiwi kroimy w drobną kosteczkę.
Na gotowy budyń nakładamy mus z mango, a następnie kiwi.
Można obsypać wiórkami kokosowymi.
Od razu podawać.