Koreczki z fety i arbuza

Koreczki z fety, arbuza z dodatkiem świeżej mięty.
Gdy mamy więcej cierpliwości można powycinać z fety i arbuza różne kształty za pomocą foremek do małych ciasteczek.
Łatwiejszych koreczków chyba nie ma :) idealnie się sprawdzają jako przekąska na różnego typu imprezach :)

4 porcje

1/4 średniego arbuza
250g sera feta
duża garść świeżych listków mięty

Arbuza i ser feta kroimy w plastry około 1 cm.
Z arbuza odcinamy skórkę, usuwamy pestki i kroimy miąższ w kostkę ok 1x1cm.
Można również wyciąć dowolne kształty małymi foremkami do wykrawania ciastek.
Fetę również kroimy w kosteczkę.
Na wykałaczkę nabijam na przemian: arbuz, listek mięty, feta, listek mięty, arbuz.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina