Kukurydziany makaron z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Kukurydziany makaron z suszonymi pomidorami i szpinakiem idealna opcja na szybki obiad.
Makaronu chyba najbardziej mi brakuję po tym jak się dowiedziałam, że mam alergię na gluten.
Jakiś czas temu odkryłam kukurydziane makarony Sam Mills.
Można je dostać w większości marketów w przystępnych cenach od 3zł do 5zł.

kukurydziany_makaron_z_suszonymi_pomidorami_i_szpinakiem
2 porcje:
ok 150g makaronu kukurydzianego typu spaghetti ( użyłam tego)
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
7 kawałków suszonych pomidorów
2 garście świeżego szpinaku 2 łyżki oliwi z oliwek
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić cebulę i pokrojony w cienkie plasterki czosnek.
Podsmażyć całość aż zmięknie.
Dodać pokrojone w kosteczkę pomidory.
Szpinak umyć, osuszyć i wrzucić na patelnie.
Makaron odcedzić. Do makaronu wrzucić zawartość patelni.
Przykryć pokrywką i energicznie potrząsać parę razy.
Od razu podawać.

Smacznego!
Malwina