Kwaśne żelki z kiwi

Coś dla tych co uwielbiają kwaśne żelki.
Te są przygotowane tylko z bananów i kiwi.
Najlepiej mieć wolne popołudnie by je przygotować, gdy chcemy je zrobić w piekarniku.
Ale warto choć raz spróbować.

kwasne_zelki
4 porcje
ok. 1 kg kiwi
2 duże banany
2 łyżki syropu z agawy

Kiwi obrać i przełożyć do malaksera, dodać obrane banany i syrop z agawy,
wszystko razem dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Można całość przecedzić by pozbyć się pestek, jak komuś przeszkadzają.
Gotową masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, równo rozprowadzić
i suszyć w piekarniku rozgrzanym do 25-30ºC przez około 6-8h.
Można również użyć suszarki do suszenia grzybów i owoców.
Gotową wysuszoną masę, zrolować i pokroić na wąskie paseczki.

Smacznego!
Pozdrawiam Malwina