Mizeria z ogórka i rzodkiewki

Mizeria z ogórka wężowego i rzodkiewek z dodatkiem słonej fety i skórki cytrynowej.
W sam raz jako dodatek do dania głównego na obiad lub samodzielna przekąska np. do pracy :)

4 porcje

1 ogórek wężowy
6 dużych rzodkiewek
1 łyżka syropu z agawy
2 łyżki octu ryżowego
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
mały pęczek koperku
mały pęczek szczypiorku
ok. 50g pokruszonego sera feta
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Ogórka i rzodkiewkę umyć, osuszyć i poszatkować na cienkie plasterki.
Koperek i szczypiorek, opłukać pod zimną wodą, osuszyć. Drobno poszatkować.
Warzywa i zioła, przełożyć do miseczki, dodać ocet ryżowy, sok z cytryny, syrop z agawy.
Doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Schłodzić w lodówce ok. 20 minut.
Przed podaniem, obsypać serem feta i skórką cytrynową.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina