Pasta z białej fasoli i zielonych oliwek

Moja ulubiona pasta z białej fasoli i zielonych oliwek.
Pasta do zajadania przed TV z nachosami lub szybka pasta na kanapki.
Do przygotowania w 5 minut o ile mamy wszystko pod ręką.

dip_z_fasoli
1 puszka białej fasoli
1/2 lub 1 szklanka zielonych oliwek (wg uznania)
2 małe, marynowane, zielone papryczki peperoni
4-6 łyżek oliwy z oliwek
świeżo zmielony czarny pieprz
do podania: kukurydziane nachos (bez glutenu)

Białą fasolę i oliwki opłukać zimną wodą i dobrze odcedzić na sitku z nadmiaru wody.
Oliwki i fasole przełożyć do malaksera, dodać papryczki i oliwę z oliwek.
Całość miksować do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji.
Osobiście nie sole dodatkowo, wg uznania doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Pastę przełożyć do miseczki.
Oliwki pokroić w drobną kostkę i posypać po wierzchu, skropić oliwą z oliwek.
Od razu podawać z kukurydzianymi, bezglutenowymi nachosami.

Smacznego:)
Malwina