Pełnoziarniste krakersy z rozmarynem

Pełnoziarniste krakersy z rozmarynem.
Idealne do pochrupania w te straszliwie mroźne wieczory :D

ok. 40 krakersów

125g masła
1 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
1/2 szklanki mąki orkiszowej
2 łyżeczki suszonego rozmarynu
1/2 łyżeczki soli morskiej

Mąki przesiać do miski, dodać sól rozmaryn i schłodzone masło.
Całość dobrze wyrobić do uzyskania gładkiego ciasta.
Gdy ciasto nie jest zwarte można dodać 1 lub 2 łyżki zimnej wody.
Gotowe ciasto schłodzić zawinięte w folię spożywczą.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 3-5 mm.
Z ciasta powykrawać krakersy i poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krakersy piec 10-13 minut w piekarniku rozgrzanym do 200ºC.
Upieczone od razu przełożyć na kratkę do studzenia.

Pozdrawiam Malwina