Pieczone kasztany

Pieczone kasztany przygotowuję się naprawdę prosto, wręcz banalnie.
W smaku trochę mączysty, słodki, nie zbyt orzechowy…
ale słyszałam gdzieś kiedyś, że po zjedzeniu jednego można się od razu zakochać.
W moim przypadku z pewnością tak było bo uwielbiam kasztany :)
Można podawać z miodem, cynamonem lub z solą.

700g jadalnych kasztanów

Kasztany jadalne najlepiej wybierać takie,
które są jędrne i twarde, nie powinny być wysuszone.
Kasztany nacinamy na krzyż ostrym nożem u góry ostrego zakończenia.
Przełożyć kasztany na blachę.
Piekarnik rozgrzać do 200°C.
Kasztany piec około 30-40 minut.
Ja po 20 minutach potrząsam kasztanami.
Wyjąć z piekarnika i o od razu podawać.

Pozdrawiam Malwina