Różowa surówka

Ostatnio nie mam czasu na treściwe obiady, ani ochoty na łapanie czegoś w biegu by tylko zjeść.
Bardzo się staram, poświęcić chociaż 10 minut na przygotowanie czegoś lekkiego, co doda mi energii, a nie sprawi, że cukier po posiłku gwałtownie spadnie i zrobię się senna.
Dlatego właśnie ostatnio u mnie tyle surówek i sałatek.
Ta surówka jest nieskomplikowana i szybka w przygotowaniu.
Różowa, słodka surówka z czerwonej kapusty, jabłka i różowych winogron. Obsypana chrupiącymi orzechami włoskimi.
Naprawdę polecam :)

4 porcje

1/4 około 2 kilowej czerwonej kapusty
1 czerwone twarde słodkie jabłko
1 szklanka różowych winogron
1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
sok z 1 cytryny
2 łyżki oleju z orzechów włoskich
1 łyżeczka syropu z agawy
szczypta soli

Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miski.
Jabłko umyć, zetrzeć na tarce, dodać do kapusty.
Sok z cytryny, olej, syrop z agawy i sól, dobrze razem połączyć.
Winogrona opłukać, osuszyć, przekroić na pół i dodać do surówki.
Polać całość gotowym sosem.
Schłodzić w lodówce około 1h.
Przed podaniem obsypać całość posiekanymi orzechami.

Smacznego.

Pozdrawiam Malwina