Sałatka z ciecierzycą i kalarepą

Szybka, pożywna sałatka z ciecierzycy, kalarepy i chrupiącej rzodkiewki.
Z dodatkiem kremowego sera feta i orzeźwiającego ogórka.
Uwielbiam takie sałatki bo zastępują mi idealnie cały posiłek w pracy.

salatka_z_kalarepa_i_ciecierzyca
4 porcje
200g ugotowanej ciecierzycy
1 pęczek rzodkiewki
1 wężowy ogórek
1 duża kalarepa
100g sera feta
1 pęczek posiekanego szczypiorku
2 łyżki oleju lnianego
2 łyżki soku z cytryny
świeżo zmielony czarny pieprz

Kalarepę obrać, pokroić w drobną kosteczkę.
Ogórka i rzodkiewkę dobrze umyć i również pokroić w drobną kosteczkę.
Do miski wsypać ciecierzyce (jeśli używamy ciecierzycy z puszki należy ją bardzo dobrze przepłukać pod zimną wodą),
dodać pokrojoną kalarepę, rzodkiewkę, ogórka, szczypiorek, olej lniany i sok z cytryny.
Całość doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Delikatnie wymieszać.
Przed podaniem obsypać pokruszonym serem feta.
Smacznego.

Pozdrawiam
Malwina