Sałatka z koprem włoskim, ananasem i mozzarellą

Sałatka z kopru włoskiego i ananasa, obsypana kremową mozzarellą.
Całość polana sosem z oleju lnianego z nasionami kopru włoskiego.
Sałatka jest bardzo soczysta i orzeźwiająca.

4 porcje

1 bulwa kopru włoskiego
1 mały ananas
1 kulka mozzarelli (125g)
2 łyżeczki nasion kopru włoskiego
1 łyżka oleju lnianego
sok z 1/2 cytryny
szczypta soli morskiej

Ananasa obrać, pokroić na cienkie plasterki. Wyciąć środek, a następnie pokroić w małe trójkąty.
Koper włoski umyć, pokroić na ćwiartki, odciąć głąb. Pokroić na cienkie paski.
Nasiona kopru, olej lniany, sok z cytryny, sól, dobrze razem połączyć.
Mozzarellę podrzeć na małe cząstki.
Koper i ananasa umieścić w misce, obsypać mozzarellą, całość polać przygotowanym sosem.
Smacznego.

 

Pozdrawiam Malwina