Sałatka z kopru włoskiego, awokado i migdałów

Sałatka z chrupiącą rukolą, orzeźwiającym koprem włoskim i kremowym awokado.
Jedna z moich ulubionych sałatek :)

2 porcje

1 1/2 szklanki rukoli
1 awokado
1 bulwa kopru włoskiego
2 łyżki płatków migdałowych
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Rukole opłukać, osuszyć, ułożyć na talerzach.
Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Koper włoski umyć, pokroić na ćwiartki, odciąć głąb. Pokroić na cienkie paski.
Awokado i koper włoski ułożyć na rukoli.
Sok z cytryny i oliwę z oliwek dobrze razem połączyć.
Gotowym sosem polać sałatkę.
Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Całość obsypać płatkami migdałowymi.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina