Surówka z selera i słodkich rodzynek

Surówka z selera, jabłka, słodkich rodzynek i chrupiących orzechów włoskich.
Surówka z pewnością każdemu znana w różnych, przeróżnych wersjach.
Ja czasami ją podaje z serem feta (ok. 100g) zmiksowanym na gładko z sokiem z połowy cytryny.

4 porcje

1/2 dużego selera
1 zielone jabłko
1 garść kiełków lucerny
1/4 szklanki namoczonych rodzynek
1/4 szklanki włoskich orzechów
2 łyżki oleju lnianego
wyciśnięty sok z poły cytryny

Selera i jabłko umyć, a następnie obrać.
Zetrzeć na tarce.
Dodać: sok z cytryny, olej lniany, rodzynki i kiełki lucerny.
Całość delikatnie wymieszać.
Pod koniec obsypać włoskimi orzechami.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina