Trufle migdałowo-kokosowe

Trufle kokosowo-migdałowe, banalne w przygotowaniu i do tego przepyszne.
Można je podarować w jakimś ślicznym pudełeczku jako słodki prezent :)

trufle_kokosowe
trufle_kokosowe2
15-20 trufli
1 szklanka wiórków kokosowych
ok 3 garści orzechów nerkowca
ok 2 garści płatków migdałowych
3 czubate łyżki miękkiego oleju kokosowego
3 łyżki syropu z agawy
1 łyżeczka pasty waniliowej
szczypta różowej soli himalajskiej

Orzechy nerkowca i płatki migdałowe przesyp do miseczek i zalej wodą.
Odstaw na około 2-3 godziny. Namoczone orzechy opłucz, dobrze odcedź i przełóż do malaksera.
Dodaj wiórki kokosowe, olej kokosowy, syrop z agawy, pastę waniliową i sól.
Całość dokładnie zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Z gotowej masy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Przed podaniem schłodzić.
Smacznego!
Malwina