Waniliowa pascha z truskawkami

Najlepsza pascha jaką jadłam była w wykonaniu mojej siostry.
Moja pascha jest z chudego twarogu i serka homogenizowanego.
Posłodzona syropem z agawy, a zamiast masła olej kokosowy.
Do tego soczyste, świeże truskawki i mamy delikatny, lekki deser do świątecznej kawy.

waniliowa_pascha_z_truskawkami

6 porcji
500g chudego twarogu
100g chudego serka homogenizowanego
2 czubate łyżki miękkiego oleju kokosowego
1/2 szklanki syropu z agawy
2 łyżeczki pasty waniliowej
250g świeżych truskawek

Twaróg przełożyć do miski.
Zmiksować razem z serkiem homogenizowanym, olejem kokosowym, syropem z agawy i wanilią.
Całość przełożyć do filiżanek lub naczynia wyłożonego folią spożywczą.
Chłodzić w lodówce 8h lub całą noc.
Schłodzoną pachę w filiżankach udekorować świeżymi truskawkami.
Paschę schłodzoną w naczyniu wyłożyć na paterę lub talerz i również udekorować truskawkami.
Smacznego.

Pozdrawiam
Malwina