Wegański shake truskawkowo-bananowy

Coś na poniedziałkowe pocieszenie po weekendzie.
Pachnący shake ze słodkim bananem, soczystymi truskawkami i przepysznym mlekiem migdałowym.
Zamiast migdałów można użyć orzechów nerkowca lub orzechów laskowych.

2 porcje

2 garści migdałów
1 szklanka wody
1 duży banan
1 czubata szklanka truskawek
do posłodzenia: syrop z agawy

Migdały zalać wodą odstawić na 4-8h.
Namoczone migdały przepłukać, a następnie przełożyć do blendera, zalać szklanką wody i dokładnie zmiksować.
Zmiksowane migdały przecedzić przez nylonową ściereczkę.
Migdałowe mleko z powrotem wlać do blendera.
Truskawki opłukać, oderwać szypułki i przełożyć do blendera.
Banana obrać i dodać do całości.
Wszystko razem dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Można dosłodzić syropem z agawy.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina