Wegańskie ciasto czekoladowe z orzechami i daktylami

Szybkie czekoladowe, wegańskie ciasto z orzechami włoskimi i daktylami.
Moje ulubione ciasto bo robi się dosłownie w 5 minut.
Bez jajek, mleka i jest naprawdę przepyszne!
Coś dla tych co nie jedzą produktów odzwierzęcych lub dla tych co aktualnie nie mają w lodówce jajek :)

6-8 porcji

1 1/2 szklanki mąki orkiszowej
1 szklanka cukru trzcinowego
1 szklanka wody
1/2 szklanki niesłodzonego kakao
1/2 szklanki niesłodzonego musu jabłkowego
1/4 szklanki oleju rzepakowego
2 łyżki zmielonych nasion siemienia lnianego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli morskiej
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/4 szklanki daktyli

Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
Dodać sól, siemię lniane, olej rzepakowy, mus jabłkowy, cukier trzcinowy i szklankę wody.
Całość razem dobrze wymieszać. Wsypać posiekane orzechy i daktyle.
Ciasto przełożyć do blachy 20x20cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180ºC.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina