Wegańskie lody o smaku chałwy

Coś dla tych co uwielbiają chałwę tak jak ja.
Wegańskie lody na bazie bananów i pasty tahini, posłodzone syropem z agawy.
Proste, przepyszne, czy może być coś lepszego?

lody_chałwowe

6 porcji
3 dojrzałe banany
1 szklanka pasty tahini
1/2 szklanki syropu z agawy

Banany obrać i przełożyć do blendera, dodać pastę tahini i syrop z agawy.
Wszystko razem dokładnie zmiksować.
Napełnić foremki do lodów i wstawić do zamrażalnika na około 2h.
Jeśli nie mamy foremek, całość przełożyć do pojemnika i umieścić w zamrażalce.
W czasie mrożenia co jakieś 15-20 minut lody miksować lub przemieszać, by nie tworzyły się kryształki lodu.
Przed podaniem lody wyciągnąć ok. 10 minut wcześniej.
Smacznego.

Pozdrawiam Malwina